● Plante

   Plantele sunt organisme vegetale, caracterizate prin prezenta pigmentilor asimilatori (clorofila „a”, „b”, carotenoizi), produsul de rezerva constituit din amidon, peretii celulari cu celuloza, iar in cazul speciilor superioare, prin alcatuirea corpului din radacina, tulpina si frunze.
   In majoritatea cazurilor plantele au o nutritie autotrofa, care se bazeaza pe absorbtia elementelor minerale din mediu (apa, dioxid de carbon), pe care cu ajutorul fotosintezei, utilizand drept sursa de energie lumina solara, le transforma in substante organice nutritive, care asigura cresterea si dezvoltarea lor, eliberand in acelasi timp oxigen. Inmultirea acestora se realizeaza pe cale vegetativa, asexuata si sexuata.
   Din punct de vedere sistematic si taxonomic plantele apartin regnului Plantae (dupa unii  autori Archaeplastida sau Primoplantae), despre care nu exista inca o conceptie unitara privind clasificarea.
   In Marea Neagra, conform sistemului de clasificare Thomas Cavalier-Smith, sunt mentionate plante cuprinse in increngaturile Rhodophyta (algele rosii), Chlorophyta (algele verzi), Charophyta (doua specii din genul Chara) si Tracheophyta (sase specii din genurile Ruppia, Stuckenia, Zannichellia si Zostera).

4 responses

  1. numai atatea plante, eu vream mai multe

    5 octombrie 2013 la 17:43

  2. Claudia

    E prea putin despre plantele din Marea Neagra

    24 mai 2014 la 15:02

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 29 other followers