Iarba de mare

Zostera (Zostera) marina Linnaeus, 1753

   Plantă superioară (angiospermă) cu corpul complet submers, cunoscută sub numele de iarbă de mare. Are tulpina foliată şi frunze îngust liniare şi rotunjite la vârf, cu 3-9 nervuri longitudinale. Rizomul este târâtor, gros, comprimat cu rădăcini adventive. Florile sunt dispuse în spic. Fructul este brăzdat longitudinal. Atinge lungimea de 60-150 cm şi lăţimea de 3-9 mm. Creşte în apa mării şi a lacurilor litorale, în sezonul cald, pe fund nisipos-mâlos, la adâncimi mici în apropierea malului.
   Clasificare: Regnul Plantae, Încrengătura Tracheophyta, Ordinul Alismatales, Familia Zosteraceae, Genul Zostera, Subgenul Zostera (Zostera), Specia Zostera (Zostera) marina.

 Zostera (Zosterella) noltei Hornemann

   Este o plantă submersă care se  fixează de substrat printr-un rizom subţire, ramificat. Frunzele sunt emarginate la vârf, cu 1-3 nervuri principale; fructul este complet neted. Atinge lungimea de 10-40 cm şi lăţimea de 0,5-2 mm. Creşte pe fund nisipos-mâlos la mică adâncime, în sezonul cald. Popular se numeşte iarbă de mare pitică.
   Clasificare: Regnul Plantae, Încrengătura Tracheophyta, Ordinul Alismatales, Familia Zosteraceae, Genul Zostera, Subgenul Zostera (Zosterella), Specia Zostera (Zosterella) noltei.

4 comentarii

  1. Privitor la intrebarea domnului Adrian Smulrtea, mai detin momentan doar par de cal la aproximativ 90 kilograme. Parul de cal are efecte terapeutice foarte eficiente pentru sanatatea umana, ceea ce il face sa fie foarte cautat la nivel mondial si este printre cele mai scumpe materiale de saltea. Detalii la telefon 0751618490, 0770856769, 0259413672 (romtelecom).

  2. Eu caut iarba de mare pentru reconditionare mobila. Vreau sa stiu daca ce aveti se poate folosi in acest scop.
    Multumiri,
    Adrian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s